Harvemmin nähtyjä teoksia

Rarely seen works


Suuri kertomus, The Great Story, 1990

Kaksi printtiä, banderolli ja lasikuulalaatikko, jossa lukee: " Nyt saat salaisuuteni sanoi kettu Pikku Prinssille. Se on hyvin yksinkertainen."

Installation. Prints, box and banderole.


Maailman ääriin, To the Ends of the World, 1993

Valokuvia ja Kai Lainkarin kanssa tehtyjä digitaalisia veistoksia.

Photos and digital sculptures made with Kai Lainkari.

Keskiajalla ihmiset olivat turisteja uskontonsa takia. Nyt he ovat turisteja, koska turismi on heidän uskontonsa.

In the Middle Ages people were tourists because of their religion. Now they are tourists because tourism is their religion.


DIE HARD, 1992

Valokuvia ja vangittujen tai surmattujen ympäristönsuojelijoiden nimiä.

Photos of nature from grass-root level and names of imprisoned or killed enviromentalists.

DIE HARD

Juha-Pekka Inkinen kuvaa ihmisen suhdetta ympäröivään luontoon ja punnitsee ajan moraalia.

Ympäristö, vastuu. Toiminta. J-P Inkinen on kerännyt tietoa eri puolilta maailmaa toimineista luontoaktivisteista, jotka on tuomittu vankilaan tai saaneet surmansa osallistuessaan suoraan toimintaan luonnon puolesta. " Kenen laki tekee oikeuden?"

"Tämä näyttely on yritys katsoa viimeisen kerran sitä, minkä jo olemme antaneet pois. Kuvat ovat värillisiä hetkiä minun retkistäni ruohonjuuritasolla, outoja luontokuvia, tarinoita hitaasta kuolemasta ja epämääräisestä toivosta. "

J-P Inkisen kuvasarjaan liittyvä teksti problematisoi asioiden kriittistä tilaa. Vaikka hyvä ja paha tuntuvat monessakin mielessä inflaation syömiltä, niin ympäristön tilaa ajatellen ollaan jo tilanteessa, jossa moraalinen kriisi on täyttä arkipäivää. Kokoelma on kuin sarja muistokirjoituksia. Luonnon puolesta hämärissä, väkivaltaisissa olosuhteissa kuolleiden sekä vankiloihin suljettujen määrä kasvaa kasvamistaan. Heihin lukeutuu erilaisia luonnonsuojelualueiden puolustajia, ydinvoiman käytön ja ympäristötuhojen vastustajia. J-P Inkinen on omistanut näyttelynsä 15:lle tapahtumien kulkuun aktiivisesti puuttuneelle henkilölle.